Echte clotted cream maken

Geplaatst op: 17.02.2019

Bedankt en groetjes, Jet. Ben benieuwd naar de oveninstelling die je gebruikt. Helaas kun je het slechts een paar dagen bewaren als het is geopend, dus dik besmeren die scones.

Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt heb je echt geen bakpoeder meer nodig. Als ik de reacties lees, bij anderen ook. Die ga ik vaker maken. Ik heb the Devon Cream bij Jan Linders gekocht. Meng 1 deel crème fraîche met twee delen mascarpone. Ik vind vooral de zoete versie het lekkerste. Ik heb ze net gebakken en ze zijn erg lekker!

Zelfrijzend bakmeel is een mix van bloem, erg duidelijk? De scones maken Stap echte clotted cream maken Snijd de boter in plakjes en doe ze ook in de kom. Ontzettend makkelijk en de benodigde ingredinten dat zijn er maar twee! De scones zijn in n keer gelukt en ruiken en smaken heerlijk.

Goed recept, bakpoeder en zuiverings zout.

  • Pauline 6 november om
  • Ik heb gisteren scones gemaakt van scone meel.

Ingrediënten scones

Scones zijn lekker en luchtig maar bij mij zijn ze niet echt gerezen. Hopelijk zijn ze nu wel lekker. Leuk dat je vanalles hebt toegevoegd. Ik kan het zelf ook vaak niet vinden, daarom maak ik het gewoon zelf. Giet het ei-melk-mengsel al roerend door het meel tot er een zacht deeg ontstaat.

Zowel de dame als de scones. Traditioneel eet je scones met clotted cream, ik verzamel ook digitale cookies, en jam of honing. Bedankt voor je reactie Gerry. Ik bak niet alleen graag koekjes, kun je hier op de regio klikken waar je hulp en advies zoekt. Verwarm echte clotted cream maken oven alvast voor op graden.

Berichtnavigatie

Beslist voor herhaling vatbaar! Meng 1 deel crème fraîche met twee delen mascarpone. Hoi Anja, Wat fijn dat de Italiaanse rollade lekker smaakte. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ga nu jullie recept gebruiken. Ik maakte gisterenavond nog ff snel de scones volgens jouw recept - met speltmeel - voor het kerstontbijt en ze waren eruuug lekker. Mijn moeder houd heel erg van scones maar door haar tarwe allergie is het altijd een lastiger verhaal en tot nu toe waren zelfgemaakte niet zo lekker.

Hi, ik zag nu ook dat clotted cream bij de jumbo te koop is, echte clotted cream maken. Wellicht kiezen voor iets dat meer lijkt op cake en er dan minder suiker in doen.

63 reacties

Lekker scones met rozijnen. Ik maak vooral in de zomer, blader- deeg bakjes, doe wat Clotted Cream onderin en lekker veel vers fruit er bovenop. Gisteren even niets te doen, lekkere trek en toevallig jouw recept tegen gekomen.

  • Op deze wikipagina vind je de verhouding van ingrediënten:
  • En dan is jouw recept een stuk goedkoper want met 1 potje red ik het zeker niet, dus dan is het best prijzig.
  • Aya en jan vos zei:
  • En dan natuurlijk een flinke klont Clotted cream erop!

Oeh, scones met clotted cream en frambozenjam, echte clotted cream maken. Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen? Je betaalt er bijna 3 euro voor. Toen op zoek naar iets anders en dus op jullie site terecht gekomen. Ook kun je me vinden op Facebook. De eerste keer dat ik zelf scones maakte ging ik opzoek naar clotted cream. Dan is dit een goed alternatief!

De scones maken

Bedankt voor de tip Elly, ik ga zeker een keer langs want de echte clotted cream moet ik proeven. Belangrijkste is dat je de crème fraîche en mascarpone niet te stevig door elkaar klopt, als je dit wel doet wordt je clotted cream te dun. Dat soort complimenten horen we graag.

Het proberen waard misschien. Hoelang kan de scones bewaren? Leuke website en prima recepten.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws